Показване на 1–12 от 13 резултата

Единична металокерамична корона

Металокерамичните корони са сред най-ползваните продукти от гамата на неподвижно протезиране, като се характеризират със здравина и устойчивост на натоварвания. Изграждат се от метален скелет, върху който се нанася керамична маса. Чрез този керамичен материал се възпроизвежда цвета, вида и форма на възстановявания зъб. Могат да се изработват от един или няколко цветови нюанса на базата на вида на останалите естествените съседни зъби.

Металокерамичен мост

Металокерамичните мостове са сред много често поръчван продукт от гамата на неподвижно протезиране, като се характеризират със здравина и устойчивост на натоварвания. Изграждат се от метален скелет, върху който се нанася керамична маса. Чрез този керамичен материал се възпроизвежда цвета, вида и форма на възстановяваните зъби. Могат да се изработват от един или няколко цветови нюанса на базата на вида на останалите естествените съседни зъби.

Единична керамична корона

Коронките с липса на метална компонента са продукти навлезли в най-съвременното лечение през последни няколко години. Те са леки, удобни и хипоалергични. Важно е, че с прескерамиката могат да се изработват конструкции с много малка дебелина - дори под 0.5 мм. не представлява проблем за отливане, дори здравината на връзката със зъба се увеличава. Тази възможност да се отливат тънки слоеве керамика позволява и да се изработват конструкции с минимално отнемане на твърди зъбни тъкани (минимум изпиляване), което е много биологично и премахва до голяма степен вероятността от постоперативна свръхчувствителност.

Керамичен мост

Мостовете с липса на метална компонента са продукти навлезли в най-съвременното лечение през последни няколко години. Те са леки, удобни и хипоалергични. Важно е, че с прескерамиката могат да се изработват конструкции с много малка дебелина - дори под 0.5 мм. не представлява проблем за отливане, дори здравината на връзката със зъба се увеличава. Тази възможност да се отливат тънки слоеве керамика позволява и да се изработват конструкции с минимално отнемане на твърди зъбни тъкани (минимум изпиляване), което е много биологично и премахва до голяма степен вероятността от постоперативна свръхчувствителност. Прескерамичен мост може да се изработи на до един липсващ зъб (тричленен мост)   

Керамична вставка

Прескерамиката е много удачен материал за изработка на вставки. Съществуват керамични маси, с които може да се изработва чиста керамика без метал само чрез нанасяне, но те нямат задоволителна здравина и не можаха да получат широко разпространение в практиката. Те са леки, удобни и хипоалергични. Важно е, че с прескерамиката могат да се изработват конструкции с много малка дебелина - дори под 0.5 мм. не представлява проблем за отливане, дори здравината на връзката със зъба се увеличава. Тази възможност да се отливат тънки слоеве керамика позволява и да се изработват конструкции с минимално отнемане на твърди зъбни тъкани (минимум изпиляване), което е много биологично и премахва до голяма степен вероятността от постоперативна свръхчувствителност.

Керамична фасета

Прескерамиката е много удачен материал за изработка на фасети - всъщност, никой друг материал не е удачен за изработка на такива възстановявания. Циркониевите конструкции изискват голяма дебелина, а металокерамичните имат дори и метална основа. Съществуват керамични маси, с които може да се изработва чиста керамика без метал само чрез нанасяне, но те нямат задоволителна здравина и не можаха да получат широко разпространение в практиката. Те са леки, удобни и хипоалергични. Важно е, че с прескерамиката могат да се изработват конструкции с много малка дебелина - дори под 0.5 мм. не представлява проблем за отливане, дори здравината на връзката със зъба се увеличава. Тази възможност да се отливат тънки слоеве керамика позволява и да се изработват конструкции с минимално отнемане на твърди зъбни тъкани (минимум изпиляване), което е много биологично и премахва до голяма степен вероятността от постоперативна свръхчувствителност.

Корона от фотополимер

Фотополимера е композитен материал подходящ за изработка на единични корони, като той трябва да се поставя на малки порции, като всяка една се полимеризира по отделно, чрез UV светлина. Това предотвратява появата на микропукнатини между зъба и материала и намалява възможността за появата на вторичен кариес на това място. Използването на висококачественни материали като фотополимер и спазването на правилната техника за изграждане на продукти при неподвижното зъбно протезиране, гарантира качеството и дълготрайност на красивите резултати.

Вставка от фотополимер

Фотополимера е композитен материал подходящ за изработка на вставки, като той трябва да се поставя на малки порции, като всяка една се полимеризира по отделно, чрез UV светлина. Това предотвратява появата на микропукнатини между зъба и материала и намалява възможността за появата на вторичен кариес на това място. Използването на висококачественни материали като фотополимер и спазването на правилната техника за изграждане на продукти при неподвижното зъбно протезиране, гарантира качеството и дълготрайност на красивите резултати.

Фасета от фотополимер

Фотополимера е композитен материал подходящ за изработка на фасети, като той трябва да се поставя на малки порции, като всяка една се полимеризира по отделно, чрез UV светлина. Това предотвратява появата на микропукнатини между зъба и материала и намалява възможността за появата на вторичен кариес на това място. Използването на висококачественни материали като фотополимер и спазването на правилната техника за изграждане на продукти при неподвижното зъбно протезиране, гарантира качеството и дълготрайност на красивите резултати.

Временна корона

За поставянето на постоянна зъбна коронка на пациента, се изисква подготовка (изпиляване на зъба в подходяща форма за поставяне на коронка). За да се предпази подготвеният зъб, докато стане готова постоянната зъбна коронка,  се изработва временна коронка. Временните коронки се изработват най-често от акрил но също така може да бъде изработена и от неръждаема стомана или поли карбонат. Чрез поставяне на временна коронка, ще бъде избегнато нарушаване на цялостта на подготвения зъб. Освен защита времената коронка ще промени и естетическия вид на пациента. Временна корона се поставя както при подготовка за корона, така и при подготовка за изработка на мост, също така и за надстройка на имплант.

Шини

Медикаментозите шини се изработват по индивидуален отпечатък от еластичен материал така, че в тях да се постави нужният препарат за въздействие на зъбите и венците. Той може да е избелващ, подкрепящ емайла, лекуващ началните форми на пародонтит и т. н.

Консултация за цвят и форма

Нашият високо квалифициран екип и консултация за индивидуален цвят и форма на Вашата нова коронка, мост, фасета, вставка и всички други продукти на неподвижното зъбно протезиране.

Услугата се предлага на територията на гр. Шумен